Maak kennis met Office 365! #6: Microsoft Sharepoint online

Sharepoint begon als applicatie voor het opslaan en delen van bestanden. Ondertussen is sharepoint uitgegroeid tot een platform met tal van mogelijkheden. Sharepoint is heel interessant in een bedrijfsomgeving, het kan namelijk gebruikt worden als een interne bedrijfswebsite (beter bekend als intranet). Hier kan bijvoorbeeld intern nieuws gedeeld worden die alleen bedoeld is voor werknemers van uw bedrijf. Verder is Sharepoint gericht op samenwerking, in deze blog zal dit eenvoudig uitgewerkt worden.


Sharepoint online

​Microsoft heeft verschillende sharepoint producten, in deze blog zullen we ons richten op Sharepoint online. Wanneer u beschikt over een zakelijk office 365 account kunt u sharepoint bereiken via uw office 365 omgeving. In het verleden bracht Microsoft steeds een nieuwe versie van Sharepoint uit, met Sharepoint online krijgt u automatisch de nieuwste updates. Dit betekent dat u niet meer hoeft over te stappen naar een nieuwe versie, maar dat dit automatisch gedaan wordt. 

Zoals de naam al vermeldt is Sharepoint online een online versie van Sharepoint in de cloud. Zo kunt u met deze versie overal inloggen waar u beschikt over een internetverbinding. 

Waarvoor gebruikt men Sharepoint? 

​Nu we weten dat deze blog specifiek gericht is op Sharepoint online, gaan we het hebben over de werking en het gebruik van Sharepoint online. Om het kort samen te vatten gebruikt men Sharepoint online vooral voor: 

  • Informatiestromen
  • Documenten delen binnen en buiten je organisatie
  • Tegelijkertijd samenwerken in hetzelfde document
  • Online bibliotheek
  • Intranet
  • Projecten

Wat kan ik hiermee?

Dit zijn nog lang niet alle mogelijkheden van Sharepoint online, het programma is zeer flexibel in te delen waardoor er tal van mogelijkheden ontstaan om het programma te gebruiken naar uw wensen. ​De meeste organisaties gebruiken Sharepoint online als een intern netwerk waar bestanden gedeeld kunnen worden waardoor samenwerken eenvoudiger wordt gemaakt. Op deze manier kunt u online een bibliotheek aanleggen met uw bestanden, via de zoekfunctie kunt u bestanden eenvoudig terug vinden.

Thuiswerken

Thuiswerken wordt makkelijker gemaakt met Sharepoint online omdat gebruikers overal ter wereld met een internetverbinding in kunnen loggen op hun account. Op deze manier kunnen gebruikers van Sharepoint online overal en op elk apparaat hun bestanden bereiken. 

Ook kan er met meerdere personen in één bestand gewerkt worden, waardoor het niet nodig is om fysiek met elkaar in contact te komen, iets wat in deze tijd ontzettend handig is! Via de online vergadertechnieken (Microsoft Teams) kunt u dan nog steeds samen werken aan een project of plan. 

Sharepoint is wat u wil

​Omdat Sharepoint zoveel verschillende mogelijkheden bevat is het eigenlijk moeilijk samen te vatten in één blog. Sharepoint kunt u zo inrichten dat u er alle kanten mee op kunt om samenwerking binnen uw bedrijf te bevorderen. Zo kunt u Sharepoint precies indelen zoals dat wenselijk is binnen uw bedrijf, denkt u na over het gebruik van Sharepoint binnen uw bedrijf en heeft u vragen? Twijfel dan niet en neem contact met ons op! Wij bekijken uw situatie en configureren Sharepoint zoals u dat wil, of dit nu een intranet of een online bibliotheek moet zijn, wij regelen het voor u!

Maak kennis met ons team! #6: Mirjam de Vries - Sc...
Maak kennis met ons team! #5: Marco Gol
Toggle Bar

“DBKC ziet het belang in van snel en oplossingsgericht werken en handelt hiernaar. Ze staan altijd voor ons klaar en denken proactief mee.”

Meindert Kramer
Medevennoot bij MK Administratie
Volg ons    

Disclaimer & Algemene voorwaardenPrivacy