Review: TP-Link Deco M4 Wifi-systeem

Op de begane grond kunnen we vaak allemaal genieten van een goed Wifi signaal, alles gaat prima en verloopt soepel. Hoe anders is het als we naar de 1e verdieping of de zolder toegaan: de streepjes van het signaal verdwijnen als sneeuw voor de zon en wat rest is een haperende verbinding waar vaak veel ergernis om de hoek komt kijken. We hebben de TP-link Deco M4 uitgebreid getest, is dit de oplossing voor al uw Wifi problemen?

Specificaties

Het wifi-systeem beschikt over doorvoersnelheden tot 300 Mbit/s in de 2,4 Ghz-frequentieband en tot 876 Mbit/s in de 5 Ghz-frequentieband. De Deco M4 acces points vormen samen een goed dekkend draadloos netwerk met één netwerknaam en wachtwoord waardoor u automatisch wordt verbonden met de acces point met het beste bereik. De dekking is met drie acces points ruim 300 vierkante meter.

Design

Het design van de Deco M4 is opmerkelijk, op het eerste gezicht lijkt het totaal niet op een wifi punt. De Deco M4 is dan ook makkelijk weg te werken in een ruimte en valt niet zo snel op. Aan de achterzijde zien we twee gigabit lan-poorten, één hiervan is ook te gebruiken als wan-poort. Verder hebben we uiteraard de ingang voor de adapter en zien we een resetknopje. 

Testresultaten

Omdat we de Deco M4 sets al vaak bij klanten thuis hebben geinstalleerd, weten we veel over de verschillende situaties en de resultaten die de Deco M4 haalt. Daarin valt eigenlijk het setje alleen maar te prijzen.

De Deco M4 doet wat hij belooft: een krachtig en uitgebreid Wifi signaal zonder al teveel poespas. In thuissituaties installeren we op elke verdieping één unit, dit geeft op elke verdieping een uitstekend signaal. Het signaal blijft ook stabiel en valt niet weg. Dit is indrukwekkend, zeker gezien de zeer schappelijke prijs. We raden de Deco M4 dan ook zeker aan!

Bij DBKC​ ​

Wilt u ook een betrouwbaar Wifi signaal? Kom dan langs in onze winkel of bel even naar onze ICT-afdeling! Wij kunnnen deze set ook bij u thuis installeren, waardoor u zich niet hoeft te verdiepen in alle technische aspecten. We hebben de Deco M4 gewoon op voorraad! 

Maak kennis met ons team! #9 Klaas Willem Visser
Maak kennis met ons team! #8 Marinus ten Napel
Toggle Bar

“Als ik een vraag stel, krijg ik een volledig antwoord. De mannen van DBKC staan voor service en kwaliteit, je kunt ze prima rond hebben lopen.”

Catharinus Doornbos
Bovenschools ICT-coördinator van Schoolvereniging Rehoboth
Volg ons    

Disclaimer & Algemene voorwaardenPrivacy