Haal alles uit Office 365! #4: Microsoft Planner

Haal alles uit Office 365! #4: Microsoft Planner

In de vorige blog van 'Haal alles uit Office 365' ging het over Microsoft Power Automate. Deze week gaan we verder met Microsoft Planner, de planningstool van Microsoft Office. Een degelijke planning is het begin van een goede werkdag. In deze blog leert u hoe u met Microsoft Planner elke dag het overzicht kan behouden!


Wat is Microsoft Planner?

​Microsoft Planner is een tool van Office 365 waarmee u (zoals de naam al doet vermoeden) kunt plannen. U kunt Microsoft Planner openen vanaf uw Office 365 omgeving. Met Microsoft Planner kunt u uw taken opdelen in verschillende projecten. Ook uw collega's kunt u toegang geven tot uw projecten, zodat er ook taken aan elkaar toebedeeld kunnen worden. Ook is het mogelijk om de mobiele planner app voor iPhone en Android te gebruiken, zo kunt u overal en altijd uw planning bekijken.


Mijn taken

Als u planner opent via uw Office 365-omgeving komt u terecht bij 'mijn taken'. Hier kunt u verschillende 'buckets' aanmaken. Een bucket is een lijst van taken. Zo ziet u in het simpele voorbeeldje hiernaast de buckets 'To do', 'Bezig' en 'klaar'.

U kunt dit zelf invullen, daarna kunt u taken toewijzen aan deze verschillende buckets. Zo krijgt u overzicht over uw openstaande taken. 


Dieper ingaan op de taak

Elke taak kunt u volledig indelen volgens het menu wat u hiernaast ziet. Dit is vooral handig wanneer u een takenpakket deelt met een collega. Uw collega ziet meteen wat de desbetreffende taak inhoudt en kan direct aan de slag door uw notities en verder ingevulde informatie. 

Ook is het mogelijk om een bijlage toe te voegen aan een taak. Documenten die bijvoorbeeld nodig zijn om de taak uit te voeren kunnen direct bijgevoegd worden, zodat de desbetreffende persoon direct aan de slag kan. 

Mocht u nog enige opmerkingen willen toevoegen aan een taak, dan is dat ook mogelijk bij Microsoft Planner. Dit was eigenlijk al de basiswerking van Microsoft Planner! Het programma is zo makkelijk in gebruik dat het verder eigenlijk geen uitleg nodig heeft. Bent u op zoek naar een planningsprogramma die compatibel is met uw Office 365 agenda en ook perfect werkt op uw smartphone? Dan is Microsoft Planner voor u de juiste keuze! Heeft u verder vragen en/of opmerkingen over Office 365? Neem dan contact met ons op, ons team helpt u graag verder!

Gelijk op de hoogte zijn van onze nieuwe blogs? Volg ons dan op LinkedIn via onderstaande button!

Maak kennis met ons team! #4: Jan Geert van den Be...
Maak kennis met ons team! #3: Lennard Baarssen

“Als ik een vraag stel, krijg ik een volledig antwoord. De mannen van DBKC staan voor service en kwaliteit, je kunt ze prima rond hebben lopen.”

Catharinus Doornbos
Bovenschools ICT-coördinator van Schoolvereniging Rehoboth
Volg ons    

Disclaimer & Algemene voorwaardenPrivacy