Maak kennis met ons team! #8 Marinus ten Napel

Wie ben ik?

Marinus ten Napel

​Mijn naam is Marinus ten Napel en ik werk sinds kort bij DBKC als Senior ICT specialist. Hiervoor was ik werkzaam als systeembeheerder bij GBU, daardoor kwam ik regelmatig bij DBKC over de vloer voor apparatuur of advies. Hierdoor was ik al bekend met het bedrijf, waardoor de overstap voor mij geen onbekend terrein was. Bij GBU ben ik begonnen als offsetdrukker, maar al snel bleek dat ik handig was met computers waardoor ik geleidelijk aan de omslag heb gemaakt naar de functie van systeembeheerder.

​Ik ben altijd in de weer met computers, dat zit er bij mij heel diep in, ook thuis! Op de zolder heb ik een aantal servers draaien, ik vind het leuk om daar vanalles mee te proberen. Naast het technische vlak vind ik het ook hartstikke leuk om te gamen, ook met mijn twee zoontjes: Ruben en William. Met Marieke, mijn vrouw, kijk ik graag een film of serie.


Mijn werkdag bij DBKC

​Voor nu is het vooral veel leren en meelopen met mijn collega's, het voelt voor mij nog wel een beetje onwennig, ook omdat mijn huidige baan er wat anders uitziet dan ik gewend was. Op dit moment leer ik de klanten kennen, leer ik veel over hun situaties en zo ga ik langzamerhand steeds meer richting zelfstandig werken. Ik hoop me snel te kunnen ontwikkelen als een volwaardig lid van het team. Het is fijn om collega's te hebben waar ik op terug kan vallen, als systeembeheerder bij GBU was ik altijd op mezelf aangewezen, dat is toch een minder fijn idee.

​Wat mij opvalt is dat ik bij DBKC veel meer afwisseling heb in de werkzaamheden: ik kom bij veel verschillende bedrijven over de vloer, ik leer veel nieuwe mensen kennen en het werk is ook veel breder dan ik gewend was. Daardoor leer ik enorm veel, dat maakt het erg interessant.


Werken bij DBKC, hoe is dat?

​Ik werk er nog maar net maar tot nu toe vind ik het erg leuk, ik kan heel goed opschieten met mijn nieuwe collega's en we hebben een fijne werksfeer. Net als bij GBU is er bij DBKC sprake van weinig doorstroom. Dat zegt veel over een bedrijf, mensen blijven niet zo lang ergens werken als ze het niet naar hun zin hebben. 

Review: TP-Link Deco M4 Wifi-systeem
Maak kennis met ons team! #7: Klaas Visser

“Als ik een vraag stel, krijg ik een volledig antwoord. De mannen van DBKC staan voor service en kwaliteit, je kunt ze prima rond hebben lopen.”

Catharinus Doornbos
Bovenschools ICT-coördinator van Schoolvereniging Rehoboth
Volg ons    

Disclaimer & Algemene voorwaardenPrivacy